Keď jediné čo sa dá je len dýchať...




(sú také dni)

...tak to stačí. Viac než to. Aha.

Na dnes


Neprosím však len za nich, ale aj za tých, ktorí skrze ich slovo uveria vo mňa;

aby všetci boli jedno. Ako ty, Otče, si vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás, aby svet veril, že si ma ty poslal. A slávu, ktorú si dal mne, dal som ja im, aby boli jedno, ako sme my jedno — ja v nich a ty vo mne, aby boli tak dokonale jedno, aby svet poznal, že si ma ty poslal a zamiloval si si ich tak ako mňa.

Sobotný film: The Brilliant Moment


Boli sme stvorení Tvorcom.

Boli sme stvorení, nie len zmajstrovaní.
Tvorcom, nie vedúcim smeny.
A stvoril nás na svoj obraz, do slobody a tvorivosti.

Keď som vyžmýkaná


Ja zbožňujem byť mamou. Milujem láskou, ktorá ide proti zdravému rozumu a proti všetkým maximám, ktoré som si myslela, že moje telo má. Milujem túto novú časť svojho príbehu. Som naplnená ako som si nikdy nemyslela, že sa bude dať.

Sobotný film: Job Interview


Občas veci môžu byť úplne v keli.

Pamätám si dni, kedy som zaspávala v hmle, a budila sa do hmly, a kráčala v hmle po celý deň, a v priestore sa orientovala len podľa plačúceho dieťaťa, hučiacej umývačky a hučiacej práčky.

Keď sa nemáme radi


"Ja ne like tata. Niekedy ja nie love tata, niekedy," vraví krpec, a oči mu behajú zo strany na strany. Leží vedľa mňa, dume, krúti mi vlasy. Strčí palec do pusy. "Niekedy ja nie love tata, mami."

Sobotný film: Zvedli byste ten telefon?


Zajtra bežím ja svoju prvú maratónsku štafetu. Zajtra vy bežíte svoje vlastné trasy: veľa detí, málo spánku, koniec tehotenstva, návrat do práce. It's a mess, a sú dni, kedy to všetko pokašleme, urovnáme, naozaj pokašleme, a znovu urovnáme, a nebude ešte ani deväť ráno. Ale v tom všetkom platí jedno.

Ako byť k sebe dobrá


Preto sa navzájom napomínajte a povzbudzujte jeden druhého, ako to aj robíte.
Nuž, mnohé z nás majú vo svojom živote susedy, neznáme starenky na ulici, neznáme panie v strednom veku v autobusoch, bezdetné kamošky, a im podobné stvorenia, ktoré na nás dobré nie sú. A zároveň majú moc zakliať nás a premeniť na topoľ, ako tá nešťastná Mahuliena. "A to vám nevadí, že vám to dieťa tak plače?" Prípadne, "No ja vo vašom veku som mala tých detí päť, a pamätám si to veľmi dobre, takto to nikdy nevyzeralo." A úplne najlepšie je radostné zvýsknutie "To je krásne bábätko!", a hneď za ním zdesené písknutie "A nie je mu zima???"a navzájom napomínajte a povzbudzujte jeden druhého, ako to aj robíte.